زندگی نامه علی تابش
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
زندگی نامه علی تابش
نوشته شده در 17 شهريور 1391
بازدید : 1087
نویسنده : آرمان حسيني

علی تابش (۱۳۰۴ - ۱۳۷۶) گوینده رادیو، کمدین و بازیگر ایرانی بود.

علیتابش دهم دی ماه 1304 در تهران متولد شد. وی در دبیرستان نظام دانشکدهافسری تحصیل می کرد و به خاطر شرکت در نمایشنامه های کمدی از مدرسه نظامبیرون آمد. آموزش عملیات آکروباتیک را زیر نظر نیلاکوک آموخت. او فعالیتهنری خود را با بازی در تئاتر "زهره و منوچهر" در سال 1324 آغاز کرد وبعدها در تماشاخانه تهران، نقش پروفسور سوسول را بازی کرد. تابش که با"پیش پرده" که در فاصله دو پرده اجرا می شد و یک موزیکال کوتاه بود، آغازکرد ولی در همان نقش های اولیه نشان داد که استعداد فراوانی دارد، بخصوصبه علت داشتن صدای خوبش، او را برای نقش جوان اول نمایش موزیکال "آرشینمالالان" انتخاب کردند. بعدها "مشهدی عباد" با شرکت او و

 


عزت الله وثوق به روی صحنه آمد و به دفعات مختلف در مناطقمختلف ایران به اجرا درآمد. تابش کار بازیگری را ادامه داد و بعدها بهسینما پیوست. او در فیلم "مادموازل خاله" نقش یک زن را ایفا کرد و به خاطراین فیلم نامه های عاشقانه نیز دریافت کرد! دوران شکوفایی کار تابش هنگامیبود که در سال 1333 به رادیو آمد. در آن زمان تعداد بسیاری از هنرمندانمعروف تئاتر به رادیو روی آوردند. تابش که فقط در برنامه های شما و رادیو"برنامه صبح های جمعه" شرکت می کرد، در مدتی کوتاه جای خودش را باز کرد.تیپ های جالب او از جمله "فلفلی"، کودک بی ادب شیرین زبان و "خوش نفس"پیرمردی که دائما "سلام علیکم" می گفت، بر ارزش و اعتبار او افزوده بود.تابش گاهی هم ترانه های فکاهی با صدای فارسی "ویتوریو دسیکا" اجرا می کرد.در سال 1340 به همراه پرویز خطیبی تصمیم گرفتند که یک برنامه نیم ساعته درتلویزیون ایران (متعلق به حبیب ثابت) اجرا کنند. به این ترتیب برنامه کمدیـ انتقادی "تک مضراب" شکل گرفت. که تا زمان تشکیل سازمان تلویزیون ملیایران و ادغام رادیو و تلویزیون ادامه یافت. در همین سال ها او از کار هایهنری کناره گیری کرد و در تهران یک [فروشگاه] شیرینی فروشی باز کرد. ولیبعدها پس از انقلاب 1357 مجددا [برای مدت کوتاهی] به همراه منوچهر نوذریبه رادیو ایران پیوست. علی تابش در 14 آبان 1376 وفات یافت و در قطعههنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

بازیگر  : (۲۷)مورد

۱ -  جعفر جنی و محبوبه اش (۱۳۵۲)
۲ -  ضعیفه (۱۳۵۱)
۳ -  یک خوشگل و هزار مشکل (۱۳۵۰)
۴ -  شاهراه زندگی (۱۳۴۷)
۵ -  من شوهر می خواهم (۱۳۴۷)
۶ -  فردای باشکوه (۱۳۴۶)
۷ -  نسیم عیار (۱۳۴۶)
۸ -  شوخی نکن دلخور می شم (۱۳۴۵)
۹ -  دنیای پول (۱۳۴۴)
۱۰ -  جاهل ها و ژیگول ها (۱۳۴۳)
۱۱ -  با معرفت ها (۱۳۴۲)
۱۲ -  آینه تاکسی (۱۳۳۹)
۱۳ -  بچه ننه (۱۳۳۹)
۱۴ -  پیمان (۱۳۳۹)
۱۵ -  در جستجوی داماد (۱۳۳۹)
۱۶ -  دوستان یکرنگ (۱۳۳۹)
۱۷ -  اینم یک جورشه (۱۳۳۸)
۱۸ -  پیمان دوستی (۱۳۳۸)
۱۹ -  می میرم برای پول (۱۳۳۸)
۲۰ -  مادموازل خاله (۱۳۳۶)
۲۱ -  مردی که رنج می برد (۱۳۳۶)
۲۲ -  نردبان ترقی (۱۳۳۶)
۲۳ -  بوالهوس (۱۳۳۳)
۲۴ -  گناهکار (۱۳۳۲)
۲۵ -  مشهدی عباد (۱۳۳۲)
۲۶ -  میهن پرست (۱۳۳۲)
۲۷ -  پریچهر (۱۳۳۰)







مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: